Доповідачка ЄП про безвіз: Дата на сайті нас не обмежує

Доповідачка ЄП про безвіз: Дата на сайті нас не обмежує

Оновлено
Укрінформ
Автор проекту резолюції про надання Україні безвізового режиму депутат Європарламенту Марія Габріел наголошує на прагненні основних політичних груп якнайшвидше проголосувати щодо питання безвізового режиму для України, що може статися раніше запланованої дати у квітні 2017 року.

Про це болгарський політик заявила в коментарі брюссельському кореспондентові Укрінформу.

"Відносно публікації у пленарному розділі ЄП, то це не є запобіжником для нас проголосувати раніше, у лютому або у березні. Порядок денний пленарного засідання, що публікується на сайті ЄП, оновлюється багато разів, іноді через адміністративні часові обмеження, але у кінцевому рахунку – рішення є політичним", - пояснила ситуацію Габріел.

Вона наголосила, що серед політичних груп є міцна єдність надати Україні візову лібералізацію якнайшвидше. Доповідачка також зазначила, що неодноразово наголошувала на своїй особистій відданості забезпечити це якнайскоріше.

"Я закликала Мальтійське головування (у Раді ЄС з 1 січня 2017 року – ред.) розпочати тристоронній переговори у січні. Україна виконала усі критерії, і немає причин для зволікань", - сказала Габріел.

Однак вона нагадала, що країни-члени ЄС вирішили прив’язати візову лібералізацію для України із набуттям чинності переглянутого механізму призупинення безвізових режимів.

"Рада ЄС зараз має намір чекати набуття чинності механізму, щоб розпочати переговори з Україною. Моя позиція полягає у тому, що ми повинні розпочати тріалог та просуватися далі, щоб бути готовими до одночасного набуття чинності візової лібералізації для України та переглянутого механізму", - зазначила європарламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні у Європарламенті голосування законодавчої резолюції про скасування візових вимог для українських громадян заплановане на 3 квітня 2017 року. Розгляд аналогічного питання щодо Грузії заплановане на 2 лютого наступного року.

Натомість президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав, що законодавчий орган ЄС вже був готовий домовлятися за визначеною процедурою з Радою ЄС про безвізовий режим для України ще із вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-