Активісти підтримують кандидата в держсекретарі МОЗ, якого не хоче Супрун

Активісти підтримують кандидата в держсекретарі МОЗ, якого не хоче Супрун

Укрінформ
Представники громадських організацій виступили на підтримку кандидатури Наталії Шолойко на посаду держсекретаря Міністерства охорони здоров'я.

Відповідне звернення на прес-конференції в Укрінформі оприлюднив доктор медичних наук Всеволод Стеблюк.

"Ситуація в сфері охорони здоров'я потребує термінової уваги з боку держави. Тому нас не можуть не турбувати події, які розгортаються довкола результатів конкурсного відбору кандидатури на посаду державного секретаря Міністерства охорони здоров'я", - йдеться у зверненні.

Стеблюк зазначив, що "конкурс відбувся, комісія винесла своє рішення і зараз Наталію Шолойко очікують спецперевірка і затвердження Кабінетом міністрів".

Як заявив на прес-конференції голова ГО "Асоціація медиків Революції Гідності" Андрій Гук, представники цієї громадської організації були присутні на конкурсі та на співбесіді на посаду держсекретаря МОЗ, і не помітили упередженості щодо кандидатури Шолойко.

"Ми були присутні на цьому конкурсі, в тому числі і на співбесіді, ми як спостерігачі, були представники МОЗ, не викликала ні в кого незрозумілостей і будь-якої неприязності кандидатура Наталії Шолойко", - сказав Гук. 

Втім на думку учасників прес-конференції, інформація про кандидатуру Шолойко та обговорення її в ЗМІ та в соцмережах, не відповідають дійсності.

"Були заяви про те, що кандидатура Наталії Шолойко може бути причетна до корупційних схем, корупційних скандалів, ця інформація була оприлюднена місією ДоброЧесно і ми вдячні цій місії за те, що вона підняла це питання. Але на наше здивування ніяких фактів, які б свідчили про те, що дійно є якісь корупційне минуле чи конфлікт інтересів, не було оприлюднено", - заявив Гук. 

У "Зверненні медиків Майдану" на підтримку Наталії Шолойко, яке підписали голови громадських організацій «Асоціація медиків Революції Гідності» Андрій Гук, «МедАвтомайдан Об'єднаний» Інна Свірідова-Калініченко, «Мольфар» Юлія Вотчер, «Здоров'я для всіх» Тетяна Шилова, «Всеукраїнська гвардія революції» Сергій Ткаченко,  автори наголошують, що не мають сумнівів щодо порядності обраного кандидата та її професійних якостей.

Як відомо, 5 грудня міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступили з заявою щодо необхідності перегляду процедури конкурсного відбору на посаду державних секретарів та оприлюднення інформації про всіх кандидатів. Також МОЗ оприлюднило на сайті установи звернення, в якому закликає «створити умови для прозорого та неупередженого процесу відбору, аби обрати гідного кандидата». З заявою до Кабінету міністрів звернулися благодійний фонд "Пацієнти України", Transparency International Ukraine, ГО «Центр протидії корупції».

7 грудня Комісія вищого корпусу державної служби за підсумками конкурсу обрала держсекретарем МОЗ Наталію Шолойко. Шолойко обіймає посаду заступника директора з реєстрації фармаконагляду державного підприємства "Державний експертний центр", в конкурсі набрала 11,74 балів з 20 можливих, в зв'язку з чим комісія рекомендувала Кабінету міністрів призначити її на посаду держсекретаря з випробувальним терміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-