Глава Мін'юсту озвучив плани на 2017 рік

Глава Мін'юсту озвучив плани на 2017 рік

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко озвучив плани відомства на наступний рік, серед яких подальша реалізація судової реформи, антикорупційна реформа та реформа пенітенціарної системи.

Про це він заявив під час оголошення результатів роботи міністерства у 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це подальша реалізація судової реформи і реформи виконання судових рішень. Це наше спільне завдання і 2017 рік фактично буде тим роком, який покаже чи ця реформа є успішною, чи ми, не дай Боже, допустили помилки під час її реалізації", - сказав він.

За словами міністра, у рамках антикорупційної реформи Мін'юст визначив для себе 2 пріоритети: створення антикорупційних судів, розробка відповідного закону громадянським суспільством та членами парламенту, а також запуск цих судів до кінця наступного року. Другим пунктом є створення публічного реєстру найвищих посадових осіб держави з можливістю моніторингу, а також інформацію про їхнє майно та активи.

Водночас, Петренко анонсував реформу пенітенціарної системи, яка є наразі найбільш складною, оскільки її не намагався провести жоден з попередніх міністрів, а також Мін'юст планує у 2017 році підвищити рівень правової обізнаності громадян, зокрема, через загальнонаціональний проект "Я маю право!".

Петренко запевнив, що у наступному році також відбуватиметься подальше спрощення сервісів у сфері реєстрації послуг для населення.

"Ми будемо рухатися у тому напрямку, аби прибрати бюрократію у питаннях, які стосуються вашої волі, як вільної людини. Якщо ви хочете змінити прізвище, ім'я чи місце проживання, або хочете одружитися швидше, ніж це хтось для вас визначить, ми будемо давати таку можливість через лібералізацію цих сервісів, які має Міністерство юстиції", - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-