Половина українців не проти, аби Донбас повертали дипломати

Половина українців не проти, аби Донбас повертали дипломати

Опитування
Укрінформ
За продовження дипломатичних зусиль для вирішення конфлікту на Сході України мирним шляхом висловлюються 47 відсотків українців.

Про такі дані опитування йдеться у прес-релізі Центру соціальних та маркетингових досліджень «Социс», наданому в розпорядження Укрінформу.

«Відносна більшість опитаних - 47% - вважають, що найоптимальнішою стратегією для вирішення ситуації на Сході України є продовження дипломатичних зусиль для вирішення конфлікту мирним шляхом. Лише 9,8% респондентів підтримують ідею мобілізації населення та повернення окупованих територій військовим шляхом», - йдеться у повідомленні.

Водночас 20,8% опитаних бачать вирішення ситуації у проведенні референдуму щодо статусу окупованих територій Донбасу та виконання рішення народу за будь-якого результату 12, 7% респондентів вважають найоптимальнішим рішенням ізоляцію окупованих територій та замороження конфлікту.

Бачать вихід з цієї ситуації в пошуку інших шляхів вирішення 2,1% українців, 7, 7% - не змогли надати жодної відповіді на це запитання.

Дослідження було проведене Центром "Социс" спільно із соціологічною групою "Рейтинг" у період з 24 листопада по 2 грудня 2016 року. Репрезентативна вибірка - 4000 респондентів в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей).

Метод дослідження - особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face-to-face) місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки - не більше 1,5 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-