Дії Кремля в Україні відповідають визначенню агресії у резолюції ООН - МЗС

Дії Кремля в Україні відповідають визначенню агресії у резолюції ООН - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України з нагоди 42-ї річниці резолюції Генасамблеї ООН "Визначення агресії" заявляє про те, що окупація та подальша спроба анексії Росією Криму та Севастополя, а також протиправні дії РФ на Донбасі цілковито підпадають під визначення агресії.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"МЗС України чітко і послідовно заявляє про те, що окупація та подальша спроба анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також протиправні дії РФ на Донбасі, цілковито підпадають під визначення агресії відповідно до пунктів а), b), c), d), e) і g) статті 3 додатка до резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Визначення агресії" (3314(XXIX))",  - йдеться у заяві.

Зазначається, що такі дії РФ є важким злочином проти міжнародного миру, який тягне за собою міжнародно-правову відповідальність Російської Федерації як держави та міжнародну кримінальну відповідальність її вищого керівництва.

"Російська Федерація не лише порушила суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України, але й створила загрозу міжнародному миру і безпеці в цілому. Третій рік російської військової агресії продовжує нести біль і страждання багатонаціональному народу України. Загальна кількість жертв цієї неоголошеної війни в серці Європи перевищує 10 тисяч осіб", - йдеться у заяві.

У МЗС зауважують, що Україна вдячна державам-членам ООН за послідовну і потужну підтримку, яка надається їй для протидії російській агресії та подолання її наслідків.

"Розраховуємо на посилення міжнародного тиску на Російську Федерацію задля припинення агресії, повного виведення з території України регулярних збройних сил РФ, підконтрольних їй незаконних збройних формувань і найманців... Лише відновлення контролю України над всією протяжністю свого державного кордону, гарантування суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави є запорукою міжнародного миру і безпеки", - підсумовується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-