Асоціація з ЄС: Порошенко подякував європейцям за справедливу оцінку України

Асоціація з ЄС: Порошенко подякував європейцям за справедливу оцінку України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував європейським партнерам за справедливу оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, оприлюднену сьогодні у відповідній доповіді Єврокомісії.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці глави держави.

"Вдячний нашим європейським партнерам за справедливу оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію! Це визнання безпрецедентності та результативності здійснених нами структурних реформ протягом останніх двох років. Ми довели, що завдяки синергії громадянського суспільства, керівництва держави, парламенту, уряду та наших іноземних партнерів можемо ефективно змінюватися "на марші" в той час, коли і на Донбасі, і в Криму триває російська агресія", - зазначив Порошенко.

За його словами, важливим є визнання ЄС, що в умовах зовнішньої агресії Україні вдалося не лише стабілізувати економіку, але поступово створювати умови для її зростання та залучення іноземних інвестицій.

"У боротьбі з корупцією ми не лише створили, але й запустили революційно нову для України систему антикорупційних органів, включаючи безпрецедентно прозору та відкриту, навіть для ЄС, систему електронного декларування", - підкреслив Порошенко.

Він назвав заохочуючими оцінки європейців "про прогрес України в очищенні банківського сектору, реформуванні енергетичного ринку, включаючи тарифоутворення на газовому ринку та помітні результати роботи унікальної системи електронних закупівель ProZorro".

"Так, багато ще має бути зроблено. І це ще одна причина для того, щоб усім політичним силам засукати рукава для спільної роботи, насамперед, на благо нашого народу та держави. І це ще одне підтвердження того, що Україна дійсно стане спільною "історією успіху" для самого Європейського Союзу. Для цього потрібно не лише підтримувати реформаторські кроки в Україні, але й зберігати єдність та солідарність перед російською гібридною загрозою",- наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні було оприлюднено спільну доповідь Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС. У документі відзначається великий прогрес реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-