Клімкін вважає збройну місію на Донбасі викликом для ОБСЄ

Клімкін вважає збройну місію на Донбасі викликом для ОБСЄ

Укрінформ
Питання створення збройної місії на Донбасі є великим викликом для ОБСЄ.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для ОБСЄ це (збройна місія ОБСЄ на Донбасі. – Ред.) - стрибок у майбутнє. Нічого подібного в історії ОБСЄ досі не було. ОБСЄ знаходиться в досить серйозній кризі, оскільки робота ОБСЄ блокується такими країнами, як Росія, причому абсолютно усвідомлено і у всіх сферах - у сфері прав людини, сфері безпеки тощо.  Для ОБСЄ це, крім того, і логістичний виклик, і фінансовий виклик", - сказав глава МЗС.

Він додав, що бюджет СММ на сьогодні наближається до бюджету всього ОБСЄ. "Таким чином, ми повинні зрозуміти, яким чином це все функціонуватиме", - сказав Клімкін.

За його словами, одним з варіантів вирішення фінансової сторони питання є залучення можливостей ООН. "Ми домовляємося про те, щоб ОБСЄ змогла використати можливості ООН. Я про це говорив з новообраним Генсеком ООН Гутерришем, і його теж просив, щоб він промовив це питання з усіма іншими ключовими гравцями ООН - щоб ОБСЄ могла спиратися на можливості ООН", - повідомив міністр.

Клімкін також зазначив, що питання збройної місії ОБСЄ постійно блокується російською стороною. "Це питання я порушував у дискусіях з усіма. Але щоб така місія була, нам потрібно рішення Росії, оскільки блокування цього питання Росією – це єдине, що нам заважає", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-