Кремль навмисно затягує переговори щодо Донбасу - Клімкін

Кремль навмисно затягує переговори щодо Донбасу - Клімкін

Укрінформ
Російська сторона навмисно затягує переговорний процес з врегулювання ситуації на Донбасі, чекаючи зміни керівництва у ряді ключових держав світу.

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Росія спеціально тягне час... Логіка затягування пов'язана з тим, що, на мою думку, вони чекають зміни умов, наприклад, зміни американського керівництва і можливості з ними домовлятися, ослаблення позицій Європи і так далі", - сказав він.

Міністр також зазначив, що нині фундаментально важлива трансатлантична і європейська солідарність. "І мова не лише про санкції... Якщо є солідарність, то Росії немає місця в цивілізованому світі, а жити поза ним – неможливо", - вважає Клімкін.

Глава МЗС також підкреслив, що Росія, затягуючи переговорний процес, сподівається на зміну учасників Нормандського формату. "У Нормандському форматі є учасники, які дуже глибоко в темі, і цим теж хоче скористатися Росія – втратити таких ключових політиків, для яких це не просто політичне питання, а ще і емоційне", - уточнив міністр.

Він також шкодує з приводу того, що глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр може вийти з переговорного процесу. "Штайнмайєр за ці всі роки не просто знає ситуацію, він знає її в деталях. Ми, звичайно, всі бажаємо йому стати президентом, але я йому говорив, що нам шкода, що він залишить переговорний процес", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-