Рішень щодо Інституту добросусідства слід очікувати наступного року - посол Польщі

Рішень щодо Інституту добросусідства слід очікувати наступного року - посол Польщі

Укрінформ
Конкретних рішень щодо створення Інституту добросусідства між Україною та Польщею, який має сприяти встановленню між державами атмосфери примирення й історичної правди, слід очікувати на початку 2017 року. 

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі.

"Це дуже добра ідея, щоб організувати таку платформу добросусідства. Так, як євреї зробили з "Яд Вашем". Щоб не концентруватися на всіх поганих справах, на трагедії, а зосередитися на тому, що у той страшний час війни можна було зробити і як люди з польської, української сторони рятували одне одного від смерті і, бувало, платили за це своїм життям... Думаю, що на початку наступного року будуть рішення щодо більш конкретних кроків у цьому напрямку ", - заявив дипломат.

Він відзначив активну співпрацю між Україною та Польщею у справі відновлення історичної правди: "І поляки, й українці розуміють, що це дуже важливо, а стратегічне партнерство між Польщею й Україною означає безпеку для всієї Європи".

Як повідомлялося, під час візиту Президента України Петра Порошенка до Польщі на початку грудня було досягнуто домовленості щодо створення спільного Інституту добросусідства з метою відновлення історичної правди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-