Посол Польщі: Путін чекає на формування нової адміністрації президента США

Посол Польщі: Путін чекає на формування нової адміністрації президента США

Фото
Укрінформ
Росія та її президент Володимир Путін у питаннях щодо Донбасу наразі зайняли вичікувальну позицію, доки буде сформована нова адміністрація президента США.

Про це Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло сказав у вівторок під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі, відповідаючи на запитання щодо ефективності Мінського переговорного формату по врегулюванню ситуації на Донбасі

"Ситуація виглядає так, що Путін чекає на нову адміністрацію у Вашингтоні. Він тестує, як далеко може зайти, щось зробити, яка на це буде реакція Європи, яка реакція України і Польщі", - сказав Пєкло. 

Загалом же Посол вважає, що Мінський переговорний формат за участю України, ОБСЄ та Росії не дає позитивних результатів. 

"Всі бачать, що Мінський формат не працює. Всі розуміють це", - сказав він.  

Нагадаємо, ще у серпні 2015 року Президент Польщі Анджей Дуда запропонував Президенту України Петру Порошенку новий формат переговорів щодо розв'язання конфлікту на Донбасі. У лютому 2015-го лідери Німеччини, Франції, України та Росії напрацювали Мінські угоди. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу всіх іноземних військових формувань. Та наразі ці умови не виконуються.

Фото: Любімов Євген

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-