Інтерпол ухвалить рішення щодо Онищенка на початку 2017 року - Нацполіція

Інтерпол ухвалить рішення щодо Онищенка на початку 2017 року - Нацполіція

Укрінформ
Інтерпол ухвалить рішення щодо оголошення або не оголошення в міжнародний розшук народного депутата України Олександра Онищенка після сесії комісії по контролю за файлами Інтерполу, яка відбудеться 23-26 січня 2017 року.

Про це в понеділок Укрінформу повідомив прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало.

"Українське бюро Інтерполу по своїй лінії сьогодні отримало відповідь генерального секретаріату Інтерполу про те, що справа Онищенка (народного депутата України Олександра Онищенка - ред.) планується до розгляду на наступній сесії комісії по контролю за файлами Інтерполу 23-26 січня 2017 року", - сказав він.

Тракало нагадав, що Україна звернулася до Інтерполу з проханням оголосити Онищенка у міжнародний розшук, водночас захист депутата подав скаргу, в якій заявив, що "подання є політично вмотивованим".

За словами прес-секретаря Нацполіції, у таких випадках справа передається на розгляд комісії по контролю за файлами Інтерполу і рішення щодо оголошення в міжнародний розшук відкладається до висновку комісії. Якщо комісія вирішить, що подання не має ознак політичного переслідування, тоді Інтерпол внесе Онищенка до бази міжнародного розшуку.

Раніше деякі російські ЗМІ повідомили з посиланням на адвоката Олега Іщенка, що Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук народного депутата України Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-