Тимчук каже, що Савченко має доступ до всіх секретних даних

Тимчук каже, що Савченко має доступ до всіх секретних даних

Укрінформ
У Надії Савченко, як народного депутата України, є доступ до даних усіх ступенів секретності.

Про це на у Фейсбуці написав народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Ситуація з Н.Савченко, коли її захисники присягаються, що вона контактує з ватажками бойовиків нібито з відома СБУ, а СБУ повідомляє, що вперше про це чує, примушує копнути глибше. Велике питання - кому і що розповідає Савченко, маючи як народний депутат і член Комітету ВР з нацбезпеки та оборони доступ до даних УСІХ ступенів секретності в Україні. І проблема не лише в Савченко - взяти, приміром, також члена Комітету ВР В.Богуслаєва, який з російськими "партнерами" контактує частіше, ніж з колегами по Раді. Про що ці пани розмовляють з путінськими посіпаками? Чиї завдання виконують, маючи у силу депутатських повноважень вплив на всю сферу нацбезпеки й оборони нашої держави? Загадка", - зазначив Тимчук.

За його словами, проблема у тому, що українське законодавство не ділить народних депутатів на патріотів і "групу ризику", немає механізму позбавлення депутата доступу до держтаємниці й виключення його з Комітету ВР.

"Більше того: навіть депутат-утікач, який утік з України, але не позбавлений мандату, має законне право звертатися в наші держструктури й отримувати секретну інформацію. Чи варто говорити, наскільки це небезпечно, особливо в умовах війни", - підкреслив Тимчук.

На його думку, спершу необхідно обговорити це питання на рівні юристів. "Звертатимуся до керівництва Комітету ВР з проханням організувати таке обговорення якнайшвидше", - додав депутат.

Раніше деякі ЗМІ повідомили про зустріч у Мінську народного депутата Надії Савченко з ватажками "ЛНР" і "ДНР".

В той же час лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її політсила не несе відповідальності за дії Савченко, оскільки вона нещодавно заявила про свою участь у новому політичному проекті й не координує свої дії з партією.

Зі свого боку, прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер повідомила, що Савченко і ватажки бойовиків не брали участь у роботі Тристоронньої групи у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-