Київ вимагає від РФ дозволити українському консулу відвідати Клиха

Київ вимагає від РФ дозволити українському консулу відвідати Клиха

Політв’язні
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони дозволити консульським працівникам відвідати незаконно засудженого громадянина України Станіслава Клиха.

Про це йдеться в офіційному коментарі зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з відмовою російської влади в зустрічі консула України з незаконно засудженим в РФ українським громадянином Станіславом Клихом... вимагає від російської сторони невідкладно надати дозвіл консульським посадовим особам України на відвідання незаконно засудженого громадянина України Станіслава Клиха, а також інших незаконно утримуваних в РФ наших громадян, як це передбачено положеннями статті 13 Консульської Конвенції між Україною та Російською Федерацією від 1995 року", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що ігнорування правосуддям РФ законного права консульської посадової особи України відвідати громадянина власної держави стало черговим свідченням упередженості суду щодо цієї резонансної справи та підтвердженням спроб приховати наслідки нелюдського поводження щодо Клиха.

Як повідомлялося, українського журналіста Станіслава Клиха та лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколу Карпюка було затримано у Росії 2014 році.

У травні 2016 року Верховний суд Чечні визнав обох винними в участі у бойових діях на стороні Республіки Ічкерія в 1990-х і засудили до 20 і 22,5 і років колонії відповідно. Обоє заперечують обвинувачення і заявляють, що були незаконно затримані, а їхні зізнання отримані російським слідством під тортурами.

У лютому 2016 року російська правозахисна організація "Меморіал" визнала Карпюка і Клиха політв'язнями.

Фото: Цензор.нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-