Ціна питання $1,5 мільярда: Гройсман нагадав уряду і парламенту про справу честі

Ціна питання $1,5 мільярда: Гройсман нагадав уряду і парламенту про справу честі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що повернути до бюджету 1,5 млрд дол., украдених колишніми чиновниками - це справа честі уряду і парламенту.

Про це він сказав під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гройсман пропонує депутатам вносити зміни або доповнення до законопроекту щодо спецконфіскації, та наголошує, що цей законопроект має бути ухвалений якомога швидше, аби повернути до бюджету 1,5 млрд дол., украдених колишніми чиновниками.

"Коли я чую, що дехто готовий підтримувати цей законопроект (щодо спецконфіскації — ред.) тоді, коли будуть прибрані корупційні чинники. Які це корупційні чинники? Можливо, вони не голосують тому, що там якраз немає корупційних чинників, а можливо, вони не голосують тому, що пообіцяли комусь не голосувати",- сказав Гройсман.

Він наголосив, що  повернути ці кошти до бюджету - це справа честі уряду і парламенту.

"Якщо український парламент вважає, що в цей закон мають бути внесені зміни або доповнення, то, будь ласка, не заперечуємо. Ми вважаємо, що треба якомога швидше проголосувати за цей закон і повернути гроші в державний бюджет", - додав Гройсман.

Як відомо, 2014 року уряд заарештував 1,5 млрд дол., що пов'язані з корупцією режиму екс-президента України Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-