Гопко: Ми зачекалися від МЗС ревізії застарілої правової бази з Росією

Гопко: Ми зачекалися від МЗС ревізії застарілої правової бази з Росією

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України має провести ревізію застарілої договірно-правової бази з державою-агресором Російською Федерацією.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко під час парламентських слухань на тему "Актуальні питання зовнішньої політики України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші взаємини з агресором потребують подальшої кардинальної ревізії. І ми давно зачекалися від МЗС ревізії застарілої правової бази", - заявила вона.

Нардеп наголосила на важливості того, що жоден політ літака чи захід судна на окуповану територію, жоден візит політика чи артиста, жодна торговельна операція "не повинні залишатися без жорсткої реакції та покарання, і особливо від міжнародних організацій".

Голова комітету також переконана, що МЗС потребує професійного посилення, а дипломатичні представництва - призначення послів у низці важливих країн та міжнародних організацій, адже "де немає послів - там не чути голос України".

"Нам потрібно припинити практику призначення людей на дипломатичні посади замість почесного заслання чи за протекцією. Це негативно впливає на якість роботи", - заявила Гопко.

Вона також наголосила на необхідності ухвалення нового закону, який визначає засади зовнішньої політики, бо "застарілий закон від 2010 року з косметичними правками про засади зовнішньої політики давно потребує ревізії і нового проекту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-