Сьогодні ЄС знову спробує дійти згоди щодо механізму призупинення безвізу

Сьогодні ЄС знову спробує дійти згоди щодо механізму призупинення безвізу

Укрінформ
У середу пройде черговий раунд тристоронніх переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією щодо ухвалення проекту законодавчої резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить рішення про скасування візових вимог громадянам України.

Переговори заплановані на другу половину дня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Головуючий у переговорній групі від Європарламенту, автор проекту резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів депутат Августин де Мера висловив минулого тижня сподівання, що сторони, нарешті, вже мають дійти згоди з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС вже схвалила мандат на проведення переговорів з Європарламентом про скасування візового режиму з Україною, але політичною умовою є те, що це рішення набуде чинності лише одночасно із домовленостями про новий механізм призупинення безвізів з усіма третіми країнами.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що ЄС несе велику політичну відповідальність перед Україною і Грузією щодо виконання своїх зобов’язань із скасування візових вимог громадянам цих країн, які виконали усі критерії та умови для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-