Дежсекретарем МЗС стане Андрій Заяць - джерело

Дежсекретарем МЗС стане Андрій Заяць - джерело

Укрінформ
У конкурсі на посаду держсекретаря Міністерства закордонних справ України переміг директор Департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС України Андрій Заяць.

Про це Укрінформу повідомило поінформоване джерело в МЗС.

Загалом у конкурсі на посаду брали участь шість претендентів. Найбільш вірогідними кандидатами ЗМІ називали Заяця, який, окрім значного дипломатичного досвіду, має в активі також посаду керівника апарату прем’єр-міністра України, яку обіймав з грудня-2014 по липень-2015, та викладача Дипломатичної академії при МЗС України колишнього речника МЗС Василя Філіпчука.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає введення інституту державних секретарів у міністерствах, що організовують роботу апарату міністерств.

Держсекретарів призначає Кабінет міністрів за поданням відповідних міністрів на підставі конкурсного відбору строком на 5 років із правом перепризначення.

9 листопада Кабмін оголосив конкурси на зайняття вакантних посад державних секретарів міністерств закордонних справ, молоді та спорту, з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, освіти і науки, охорони здоров’я, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, соціальної політики, юстиції та оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-