Геращенко сказала, про що говоритимуть

Геращенко сказала, про що говоритимуть "гуманітарники" у Мінську

Укрінформ
На засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, яке відбудеться 7 грудня, Україна знову порушить питання безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до окупованого Донбасу

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

"7 грудня у Мінську на гуманітарній підгрупі українська делегація вкотре поставить питання безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до окупованого Донбасу", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна високо цінує гуманітарну допомогу міжнародних організацій, надану постраждалим унаслідок зовнішньої агресії на Донбасі, і розглядає їхню роботу як допомогу українцям в окупації.

"Ми будемо всіляко підтримувати міжнародні гуманітарні місії. Це ганьба, що робота гуманітарних місій на окупованих територіях часто просто блокується, а безперешкодний доступ туди мають тільки російські гумконвої з товарами подвійного призначення", - наголосила перший віце-спікер.

За її словами, Україна перебуває у постійному діалозі з гуманітарними місіями і вважає пріоритетними програми підтримки переселенців, у першу чергу забезпечення житлом і роботою, екологічну проблематику, відновлення інфраструктури, доступ до медицини, захист прав людини, звільнення заручників. "До цієї проблематики ані МКЧХ, ані інші місії не допущені бойовиками, на жаль", - констатувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-