Горбатюк підтвердив: Небесну Сотню вбивали й з рушниць МВД

Горбатюк підтвердив: Небесну Сотню вбивали й з рушниць МВД

Укрінформ
Серед зброї, якою вбивали людей на Майдані, були рушниці МВД, куль для них у вільному продажі немає.

Про це заявив в ефірі "112 Україна" начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

У відповідь на питання, чи є експертизи, що кулі, які були вилучені у загиблих, у Небесної Сотні, були зі зброї, яка належала МВС, Гобатюк відповів ствердно.

"За результатами експертизи, по кулям, які знайдені в тілах потерпілих і на місці події, в деревах, стовпах, з відстрілами з автоматів бійців цієї ж спецроти експертиза встановила співпадіння. Саме це прокурори подавали в суді як доказ, який підтверджує їхню винуватість", - сказав начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Використовувалися також мисливські рушниці, автомати Калашникова, снайперська гвинтівка.

"Перші вбивства, це були Жизневський, Нігоян і Сеник, Сергій Нігоян вбитий, мисливська картеч виявлена в тілі. Щодо Жизневськлшл, Нігояна там кулі, які використовуються тільки Міністерством внутрішніх справ, це для примусової зупинки транспортних засобів, які озброюються помпові рушниці, що перебувають на озброєнні в МВС. Таких куль у вільному продажі немає. До 20 лютого вбивства протестувальників - це виключно набої, мисливський картеч, дріб. А 20 лютого вбивства вчинялися з застосуванням нарізної вогнепальної зброї, а саме автомати Калашнікова. Виявлені кулі калібром 7,62 на 39. Також є два убитих калібром, який підходить до снайперської гвинтівки", - пояснив Горбатюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-