НАЗК не знайшло корупції у

НАЗК не знайшло корупції у "компаніях Данилюка"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) завершило перевірку за повідомленням народного депутата України Олега Ляшка щодо можливих ознак правопорушень антикорупційного законодавства міністром фінансів України Олександром Данилюком.

Про це йдеться у повідомленні НАЗК від 2 грудня.

"На підставі звернення народного депутата України Ляшка О.В. щодо можливих ознак правопорушень антикорупційного законодавства міністром фінансів України Данилюком О.О. Національне агентство перевірило інформацію про виконання ним вимог антикорупційного законодавства щодо передачі в управління іншій особі належних йому корпоративних прав у Rurik Real Estate Investment Limited та CEE Investments & Advisory LLP, а також інформацію стосовно можливого входження його до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради вказаних компаній", - повідомили в НАЗК.

Окрім того, як зазначили в НАЗК, агентство перевірило інформацію стосовно входження Данилюка до переліку засновників (учасників) компаній ТОВ "Рюрік Інвестмент", ТОВ "Ксаверівка КВ", ТОВ "Укрторгсервіс", ТОВ "ЄВРО-ЛУНО-ПАРК", ПП "ОМП".

В Агентстві заявили, що з порушених питань Данилюк надав письмові пояснення, у яких зазначено, що на момент та після призначення його на посаду міністра фінансів України він не обіймав посади директора компаній Rurik Real Estate Investment Limited та CEE Investments & Advisory LLP. На підтвердження цієї інформації Данилюк надав офіційні витяги з відкритого англійського реєстру.

Окрім того, додали в НАЗК, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Данилюк не є співзасновником (учасником) ТОВ "Рюрік Інвестмент", ТОВ "Ксаверівка КВ", ТОВ "Укрторгсервіс", ТОВ "ЄВРО-ЛУНО-ПАРК" та ПП "ОМП".

"Таким чином, в діях міністра фінансів України Данилюка О.О. Національне агентство не виявило порушень обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав", - наголосили в агентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-