Порошенко сьогодні здійснить візит до Польщі

Порошенко сьогодні здійснить візит до Польщі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко разом з дружиною у п’ятницю здійснить одноденний візит до Польщі.

Під час візиту до Варшави Глава держави, зокрема, зустрінеться з польським колегою Анджеєм Дудою, главою польського уряду Беатою Шидло, маршалками Сейму та Сенату Мареком Кухцінським і Станіславом Карчевським, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

У рамках візиту обидва президенти візьмуть участь у форумі лідерства з нагоди 25-ї річниці визнання Польщею незалежності України та встановлення дипломатичних відносин. Крім того, Порошенко покладе вінок до Могили Невідомого солдата, а також кошик з квітами до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Як повідомив в коментарі РАР міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, президенти Дуда і Порошенко обговорять безпеку в регіоні, європейську перспективу України, питання енергетики, спільного історичного минулого, підтримки Варшавою Києва у проведенні реформ та вибори у США.

Зокрема, президенти обговорять питання відміни віз для українців, процес асоціації України з ЄС після негативного результату референдуму в Голландії. Глави держав обговорять також питання енергетичної інфраструктури, зокрема рішення Єврокомісії по газопроводу OPAL, що означатиме монополістську позицію “Газпрому” щодо доступу до цього газопроводу і перспективу будівництва “Північного потоку 2”.

“Президенти приймуть спільну декларацію у сфері енергетичної інфраструктури”, - зазначив Щерський.

Глави держав також поговорять про питання історичної спадщини обох народів. Зокрема, дискусія стосуватиметься спільного вшанування людей, які допомагали рятувати своїх сусідів в роки Другої світової війни.

Сторони також поспілкуються щодо результатів своїх телефонних переговорів з новобраним президентом США Дональдом Трампом і його погляду на політику Вашингтона щодо Центрально-східної Європи.

Очікується також, що під час візиту міністри оборони України і Польщі Степан Полторак й Антоній Мацеревич підпишуть рамкову угоду про співпрацю у сфері оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-