Ракетні стрільби: Міноборони поки не фіксує провокацій з боку Росії

Ракетні стрільби: Міноборони поки не фіксує провокацій з боку Росії

Укрінформ
Міноборони України поки не фіксувало провокацій з боку Росії під час проведення ракетних стрільб на півдні України.

Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Зараз вступили в активну фазу контрольні льотні випробування-вчення. Станом на цю хвилину вже йдуть пуски ракет на певних територіях. Станом на цю хвилину збоїв у проведенні цих навчань поки ніяких не зафіксовано... Поки у нас не зафіксовано жодних провокацій з боку РФ", - відзвітував Мотузяник.

За словами спікера МОУ, ЗСУ готувалися до цих навчань майже рік, зараз вони вступили в активну фазу.

"З метою забезпечення безпеки повітряного руху та простих людей ЗСУ виконали всі необхідні міжнародні умови, вчасно поінформували міжнародні інстанції та організації, що займаються безпекою польотів. Активна фаза навчань триває... Зараз у нас не зафіксовано прольотів (цивільних) літаків в цій межі, було повідомлено українському Аэроруху і організаціям, які цим займаються, і авіаційним компаніям. Активна фаза запланована сьогодні і завтра. Далі в залежності від виконання програми навчань будемо дивитися", - розповів Мотузяник.

Раніше повідомлялося, що сьогодні на півдні України стартували ракетні стрільби, реакції від РФ поки немає.

Нагадаємо, Росія пригрозила ракетним ударом у разі проведення Україною військових навчань поруч з Кримом. Попередження про це міститься у листі міністерства оборони Росії, адресованому військовому аташе у складі посольства України в РФ. Як повідомили в Кремлі, за ситуацією стежить особисто президент РФ Володимир Путін.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що суверенний повітряний простір РФ в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а там Україна здійснювати ракетні випробування не має наміру.

26 листопада в Генштабі повідомили про плани провести навчання Повітряних сил ЗСУ у період з 1 по 2 грудня 2016 року в південній частині України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-