Влада Польщі швидко реагує на прояви проросійської пропаганди - Дещиця

Влада Польщі швидко реагує на прояви проросійської пропаганди - Дещиця

Укрінформ
Польська влада дуже принципово і швидко реагує на прояви проросійської пропаганди в країні аж до відкриття кримінальних проваджень стосовно політиків, які дозволяють собі антипольські висловлювання чи дії.

Про це в середу під час скайп-включення в рамках проекту Українського кризового медіа-центру "Дипломатія без кордонів" заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нинішній уряд Польщі дуже принципово і швидко реагує на прояви проросійської пропаганди чи діяльності. Зокрема, було відкрито кримінальні провадження проти кількох польських політиків, які у своїх висловлюваннях чи діях проявляли якісь антипольські висловлювання чи заклики до національної ворожнечі або ставили під сумнів діяльність деяких польських інституцій чи рішень польського уряду чи парламенту", - сказав Дещиця.

Він додав, що у польських ЗМІ є дуже багато публікацій, якою насправді є політика Росії щодо Польщі і  України, а також стосовно Європи, а тому основні меседжі до польського суспільства доводяться без проблем.

Дещиця зазначив, що такі російські телеканали, як "Russia today" є у польських кабельних мережах, але припустив, що польські глядачі все ж таки більше дивляться польські канали, бо вони абсолютно об'єктивно висвітлюють ситуацію про ту чи іншу подію, базуючись на своїх джерелах і своїх журналістах.

Водночас він визнав, що, на жаль, трапляються прояви роботи російських спецслужб, які намагаються роз'єднати українців і поляків. Як приклад цього посол назвав випадки знищення упродовж нинішнього і минулого року пам'ятників на українських цвинтарях і могил воїнів УПА. За словами Дещиці, невідомо хто здійснив ці акти вандалізму, хоча не виключено, що це роблять російські спецслужби, щоб посварити українців і поляків.

"Ми постійно звертаємося до міністерства закордонних справ, міністерства внутрішніх справ Польщі з нотами щодо таких актів вандалізму. По-перше, треба знайти і покарати винних, а по-друге, запобігти подібним діям у майбутньому, бо така ситуація, не дай Бог, може призвести до зворотної реакції в Україні, де почнуть нищити польські пам'ятники. Тоді ми цього не зупинимо", - застеріг Дещиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-