В ОПОРІ назвали «плюси» і «мінуси» нинішньої Ради

В ОПОРІ назвали «плюси» і «мінуси» нинішньої Ради

Укрінформ
Верховна Рада VIII скликання за своєю ефективністю є дещо кращою за попередній склад, однак поступається парламентам давніших скликань.

Такий висновок громадського моніторингу діяльності нинішнього парламенту за два роки оприлюднила на брифінгу  у вівторок координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Парламент продемонстрував досить низьку продуктивність законотворчої роботи. Так, лише 11% законопроектів із зареєстрованих протягом двох років, стали законами», - сказала вона.

За словами Айвазовської, як і за попередніх скликань, президент і уряд більш продуктивні в законотворчій роботі порівняно з депутатами. 81% ініційованих президентом та 29% урядових законопроектів стали законами. Натомість серед зареєстрованих депутатами законопроектів лише кожен 15-й набув чинності.

У розрізі фракцій найменш продуктивними були представники «Опозиційного блоку» (3,6%), а максимальний показник серед колег показали депутати з Радикальної партії (13,8%).

З 516 законів, прийнятих поточним скликанням, 51% був розроблений депутатами.

Щодо сумісності голосувань у сесійній залі, то найбільшу єдність демонструють «Блок Петра Порошенка» та «Народний фронт» -  96%. Головними союзниками цих фракцій в ході прийняття рішень залишаються їхні екс-партнери по коаліції «Європейська Україна» - Радикальна партія (80%), Об'єднання «Самопоміч» (70%) та ВО «Батьківщина» (60%). Основним антагоністом проурядових фракцій є «Опозиційний блок».

Як було підраховано ОПОРОЮ, 71% всіх чинних законів, зареєстрованих депутатами і прийнятих в парламенті VIII скликання, було розроблено за участю депутатів «Блоку Петра Порошенка», а «Народний фронт» долучився до підготовки 58% чинних законів.

Нинішній склад Верховної Ради обрано на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. Термін повноважень - до 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-