Янукович заявляє, що зібрав три томи про злочини на Майдані

Янукович заявляє, що зібрав три томи про злочини на Майдані

Укрінформ
Екс-президент України Віктор Янукович стверджує, що разом із помічниками зібрав цілих три томи матеріалів про злочини на Євромайдані і має намір просити залучити їх до справи, яка слухається у Святошинському районному суді міста Києва.

Про це президент-втікач заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", повідомляє ТАСС.

"Я і мої помічники підготували великі матеріали - це три великі томи, ви їх побачите. Це додаткові свідчення тих злочинів, які були здійснені на Майдані. І ми проситимемо Святошинський суд і Генпрокуратуру України, щоб ці матеріали були вивчені і залучені до справи", - сказав він.

Янукович також заявив, що ця справа не може бути розглянута "без слідства по загиблих співробітниках правоохоронних органів" - за словами колишнього президента, розстріли учасників Євромайдану і бійців спецпідрозділу "Беркут" велися "з одних і тих же будівель".

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Святошинський райсуд Києва планував допитати Януковича в режимі відеоконференції як свідка у справі про розстріли під час Євромайдану. Проте засідання перенесли на 28 листопада через неможливість доставити до суду обвинувачених екс-"беркутівців". Активісти заблокували їхній виїзд із Лук'янівського СІЗО. На думку протестувальників, Янукович повинен знаходитися в суді як обвинувачений, а не як свідок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-