Сироїд: Допит Януковича як свідка, а не звинуваченого - в інтересах Росії

Сироїд: Допит Януковича як свідка, а не звинуваченого - в інтересах Росії

Укрінформ
Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що в допиті колишнього президента Віктора Януковича як свідка, а не звинуваченого зацікавлена Росія.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Прокурори так зацікавлені допитати Януковича як свідка, але не демонструють жодного інтересу допитувати його як підозрюваного. Це у нас прокурори настільки непрофесійні, примітивні і недбалі, що не бачать у своїх діях інтересу Росії та неминучого підриву авторитету держави, чи вони умисно працюють на цей російський інтерес? Хоча і перше, і друге означають, що судити треба вже самих прокурорів. Але генпрокурор зайнятий - йому ж треба для цих прокурорів витрясати квартири у міст", - зазначає Сироїд.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Святошинський райсуд Києва планував допитати Януковича в режимі відеоконференції як свідка у справі про розстріли під час Євромайдану. Однак засідання перенесли на 28 листопада через неможливість доправити до суду обвинувачених екс-беркутівців. Активісти заблокували їх виїзд із Лук'янівського СІЗО. На думку протестувальників, Янукович має бути в суді як звинувачений, а не як свідок.

Згодом прокурор Олексій Донський пояснив журналістам, що у справі щодо екс-беркутівців Янукович проходить як свідок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-