Захист екс-беркутівців: зрив допиту Януковича - чистий саботаж

Захист екс-беркутівців: зрив допиту Януковича - чистий саботаж

Укрінформ
Прокурори й адвокати п'ятьох екс-бійців "Беркута", яких звинувачують у розстрілах активістів Євромайдану у лютому 2014 року, запевняють, що не зацікавлені у зриві допиту як свідка екс-президента Віктора Януковича.

Про це вони заявили у п'ятницю після засідання Святошинського районного суду міста Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це чистий саботаж. Як можна оцінити, коли підзахисних свідомо не доправляють до зали судового засідання? Ця інформація перевірена, тому що їх навіть не готували для доправлення сьогодні до суду. СІЗО було заблоковано, разом з тим інші автозаки виїжджали, наших підзахисних навіть не піднімали - не готували для доставки на судове засідання", - заявив журналістам адвокат Стефан Решко.

За його словами, зрив допиту Януковича захисникам "точно не вигідний", адже ініціатива щодо його проведення належала захисникам.

"Сьогодні ми мали його допитати з приводу тих обставин, очевидцем яких він був і які, на наш погляд, допоможуть нам у захисті наших клієнтів", - наголосив адвокат.

Водночас прокурор Олексій Донський заявив, що сторона обвинувачення також не зацікавлена у зриві допиту екс-президента.

"Зрив допиту абсолютно не в інтересах прокуратури... В наших інтересах, щоб допит був проведений і відбувся повноцінно", - підкреслив він.

У свою чергу народний депутат України Ігор Луценко, коментуючи ситуацію, висловив думку, що в Україні є багато впливових людей, які зацікавлені в тому, аби Янукович мовчав.

"Я не можу сказати, що ті люди, які блокували СІЗО, діяли на чиєсь замовлення. Але я впевнений, що в Україні є багато людей, зацікавлених у тому, щоб Янукович мовчав, особливо в рамках судового процесу. Ви ж розумієте, що все, що сказано під час судового процесу, є вже доказом у суді. Якраз це намагаються не допустити, і це безумовний інтерес певних, дуже впливових українських людей", - переконаний він.

Як повідомляв Укрінформ, Святошинський районний суд міста Київ ухвалив рішення щодо перенесення засідання у справі про розстріл активістів на Інститутській у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит колишнього президента Віктора Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року.

Обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох екс-бійців "Беркута" не доправили до суду через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснили це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким екс-беркутівці можуть опинитися на волі.

Фото: Страна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-