До кінця року в Україні буде майже 370 об'єднаних громад - Зубко

До кінця року в Україні буде майже 370 об'єднаних громад - Зубко

Укрінформ
Вже цього року в Україні буде 369 об'єднаних територіальних громад, а з наступного року "кількість повинна перейти в якість".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму місцевого самоврядування "Секторальні реформи в призмі децентралізації" у Харкові, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"В цьому році у нас буде 369 громад, які покажуть, яким чином зміниться не тільки система управління, але і якість наданих послуг. І саме 2017 рік повинен стати переходом від кількості в якість. Нам потрібно відповісти на питання, які стосуються шкільного простору, надання адміністративних послуг і поєднання їх з соціальними, і найголовніше питання: планування інфраструктури. Ми б хотіли, щоб збільшення доходів місцевих бюджетів позначилося на якості тих проектів, які реалізуються на місцях. Нам дуже важливо, щоб саме місцеві бюджети були підсилені", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Зубко сьогодні на форумі розповів, що в рамках спільного з ЄІБ проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України" в Харківській області стартує реалізація 14 проектів з відновлення та ремонту закладів охорони здоров'я. Загальна вартість проектів - близько 190 млн грн.

Фото: прес-служба Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-