Україна та ЄС підтвердили, що Угода про асоціацію не може бути переписана - Порошенко

Україна та ЄС підтвердили, що Угода про асоціацію не може бути переписана - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Україна та ЄС під час саміту у Брюсселі підтвердили, що Угода про асоціацію не може бути переписана чи переглянута, як і неможливе заниження амбітності українських цілей в Угоді.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з лідерами Євросоюзу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна та ЄС мають спільну позицію, що положення Угоди про асоціацію за жодних обставин не мають бути переписані чи переглянуті. Так само неможливим є заниження амбітності наших цілей по угоді", - заявив Президент.

Під час саміту було підтверджено, що подальше зволікання з ратифікацією Угоди про асоціацією "є абсолютно не на користь Україні, і точно не на користь ЄС".

"Упевнений, що треба дати відсіч популізму і не допустити, щоб у цій боротьбі виграла країна-окупант. Сподіваюся, що під час саміту ЄС ми зрушимо питання ратифікації Угоди з тим, щоб вона запрацювала нарешті на повну потужність так, як з 1 січня поточного року працює поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом", - заявив Порошенко.

Поруч з цим у ході переговорів було констатовано відчутний прогрес в імплементації Угоди про ЗВТ. Глава держави нагадав, що Євросоюз наразі є головним торговельним партнером України, на якого припадає 41% у нашій зовнішній торгівлі товарами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-