ЄС розпочинає в Україні антикорупційну ініціативу

ЄС розпочинає в Україні антикорупційну ініціативу

Укрінформ
Євросоюз виділить 16 млн євро на боротьбу з корупцією в Україні.

Про це йдеться в Угоді про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні", підписаній на саміті Україна-ЄС у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

З українського боку документ підписала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, з європейського – єврокомісар Йоганнес Ган.

Загальний бюджет ініціативи становить 16,34 млн євро, з яких внесок з боку ЄС - 15 млн євро, за співфінансування МЗС Данії у розмірі 1,34 млн євро.

Угода базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України та інших програмах і проектах.

Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення спроможностей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією (Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів); покращення парламентського нагляду за процесом реалізації реформ та спроможностей Верховної Ради України аналізувати та удосконалювати стратегічну та нормативно-правову базу, у тому числі шляхом створення міжнародної консультативної ради Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції; залучення громадянського суспільства та засобів масової інформації до здійснення антикорупційних заходів, зокрема шляхом популяризації "слідчої журналістики", а також співробітництва із зацікавленими місцевими органами влади в рамках пілотних проектів "Чисте місто" з метою демонстрації позитивних змін, які може принести ефективна протидія корупції.

Допомога надаватиметься у формі спеціалізованої короткострокової та довгострокової інформаційно-консультативної підтримки, а також шляхом надання устаткування, проведення заходів з обміну досвідом, навчання та аналітичних досліджень. Реалізація заходу здійснюватиметься в основному в Києві, а також в окремих регіонах України.

Реалізація проекту розпочнеться наприкінці 2016 року за безпосередньою участю МЗС Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-