Полторак: Україна готова ділитися військовим досвідом з ОАЕ

Полторак: Україна готова ділитися військовим досвідом з ОАЕ

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак під час візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів заявив, що Україна готова ділитися набутим с досвідом з ОАЕ.

Про це він сказав на зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил ОАЕ генерал-лейтенантом Тані аль-Румейсі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Ситуація, яка склалася на сході нашої держави, а також в анексованому Росією Криму спонукає нас дуже швидко розвиватися і реформувати збройні сили. За 2,5 роки ми здобули безцінний досвід і готові ділитися ним з вами", - заявив Полторак.

За його словами, основними напрямками співпраці між Україною та ОАЕ є обмін досвідом, спільна підготовка офіцерів, більш тісна співпраця між Генеральними штабами щодо обміну інформацією, а також співпраця у військово-медичній сфері. Зокрема, це стосується лікування та реабілітації військових як в Україні, так і в ОАЕ.

Користуючись нагодою, генерал армії України подякував начальнику Генерального штабу Збройних сил Об'єднаних Арабських Еміратів за прийом на лікування та реабілітацію 30 українських бійців.

Представників Генштабу збройних сил Еміратів зацікавив український досвід щодо тактичної медицини в контексті здобутого Україною досвіду під час проведення АТО. В свою чергу вони запропонували українським військовим ознайомитися з напрацюваннями їхнього науково-дослідного інституту. Також представникам ЗСУ запропонували взяти участь у навчаннях, які відбудуться найближчим часом в ОАЕ.

Як повідомлялося, очільник оборонного відвідав Пакистан, де провів низку зустрічей з президентом країни, прем'єр-міністром та командувачем ВМС Пакистану. За результатами зустрічей сторони досягли ряд домовленостей у військовій галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-