Суд: захист Єфремова зловживає правом на відвід

Суд: захист Єфремова зловживає правом на відвід

Укрінформ
Суд у справі щодо продовження строку тримання під вартою колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова відмовив стороні захисту, яка знову заявила відвід прокурора Павла Кожухівського.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, свою відмову суд обгрунтував тим, що захист "зловживає правом на відвід".

Наразі захисник Євген Солодко продовжує свій виступ по суті клопотання. В залі Печерського районного суду міста Києва перебувають іще 3 адвокати. Після них має виступати підозрюваний Єфремов, строк тримання якого під вартою спливає вже у четвер, 24 листопада.

Перед цим суд допитав свідка екс-регіонала Володимира Медяника - з відповідним клопотанням звернувся адвокат Солодко.

Загалом судове засідання у середу засідання розпочалося з того, що Єфремов разом із адвокатами продовжували перегляд відео допитів свідків сторони обвинувачення. Пресу впустили до зали засідань тільки по обіді.

Варто зауважити, що розгляд клопотання прокуратури щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці розпочався в Печерському районному суді Києва ще 19 листопада. Адвокат Єфремова Олександр Лисак одразу заявив про відвід судді Володимира Карабаня. Клопотання про відвід розглянула суддя Ірина Литвинова, яка відмовила у його задоволенні і перенесла засідання суду на 21 листопада.

У понеділок, 21 листопада, захист Єфремова заявив уже три клопотання про відвід: секретарю судового засідання, прокурору Павлу Кожухівському і знову судді Володимиру Карабаню. Цього разу про відвід судді Карабаня заявив адвокат Євген Солодко. Суд не задовольнив жодне з цих клопотань, при цьому питання про відвід судді Карабаня розглядала вже суддя Світлана Бабенко. За результатом судового засідання 21 листопада розгляд клопотання прокуратури був перенесений на наступний день.

У вівторок, 22 листопада, на початку судового засідання адвокат Олександр Мельников заявив клопотання про відвід судді Карабаня. Цього разу вже сам Карабань залишив це клопотання без розгляду, пояснивши своє рішення тим, що адвокати Єфремова "зловживають правом на відвід".

Після того як захист екс-регіонала вичерпав право на відвід судді Карабаня, адвокати почали вносити клопотання, які стосуються безпосередньо матеріалів справи. Основний інтерес у них був до документальних тонкощів і доказів, які зібрала прокуратура. Зокрема, адвокати клопотали викликати для додаткового допиту трьох свідків: Петруневича, Животова, Олександрова (анкетні дані останнього змінені з міркувань безпеки) для допиту на судовому засіданні. Прокуратура допитувала цих свідків у серпні, але адвокати сумніваються у повноті їх свідчень. Суддя відмовив адвокатам.

Лише по обіді у вівторок суд перейшов до стадії розгляду клопотання щодо продовження строку тримання Єфремова під вартою по суті. Виступили обидва прокурори, які просять суд продовжити тримання Єфремова під вартою ще на 60 діб. Після цього слово взяли адвокати екс-регіонала і заявили, що ті докази, на які посилається сторона обвинувачення, "є недопустими". Після чого захист просив суддю дати можливість переглянути протоколи відеодопитів кількох свідків, які дали свої свідчення проти Єфремова. 

Суд пішов адвокатам назустріч і Єфремов разом із своїми захисниками мали змогу переглянути відео допитів у закритому від преси режимі. Перегляд цих відеофайлів затягнувся до вечора, тож суд переніс засідання на середу, 23 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-