Клімкін назвав можливу дату зустрічі глав МЗС

Клімкін назвав можливу дату зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає, що зустріч глав МЗС країн  «нормандської четвірки» може відбутися 29 листопада.

Про це він сказав журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я нещодавно розмовляв із Франком-Вальтером Штайнмаєром (главою МЗС Німеччини. - Ред.), ми визначили як можливу наступну дату – 29 листопада», – сказав Клімкін.

Він висловив сподівання на поступ у питанні доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста на непідконтрольні території.

 «Зараз ми працюємо дуже щільно з Міжнародним Червоним Хрестом для того, щоб він хоч мінімальний доступ отримав. Дуже сподіваюся на прогрес найближчими днями. Але загалом ми маємо просуватися до звільнення заручників, а не тільки до організації доступу Червоного Хреста», - сказав міністр.

Що є стосується узгодження «дорожньої карти», то, за словами Клімкіна, прогресу у цьому питанні немає.

Як повідомлялося, прес-служба Адміністрації Президента України інформувала про те, що Петро Порошенко з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у телефонній розмові домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» (України, Німеччини, Франції та Росії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-