Гройсман анонсував ще один

Гройсман анонсував ще один "пакет руйнації" усіх регуляцій

Укрінформ
Уряд підготує "пакет руйнації" регуляторних норм щодо бізнесу, що містяться у підзаконних актах міністерств. 

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду у середу, повідомляє Урядовий портал.

"Давайте рішенням уряду доручення: місяць - і працюємо, робимо ще один "пакет руйнації" цих усіх регуляцій", - заявив Прем'єр-міністр, підтримуючи пропозицію міністра юстиції Павла Петренка щодо скасування рішень і наказів міністерств, що встановлюють бар'єри для бізнесу.

"Запропонував, щоби ми зробили це за участю: Мін'юсту, Секретаріату Кабінету Міністрів, регуляторної служби (Державна регуляторна служба України) і міністерств. Тобто ми створимо з трьох структур невелику групу, щоби вичистити ці речі і скасувати", - зазначив Гройсман.

Він зауважив, що в Україні багато зарегульованості. За його словами, нормативно-правові акти містять норми не тільки радянські, а й ухвалені упродовж 1990-2000 рр., "якими користуються ті, хто створює проблеми для ведення бізнесу".

Коментуючи сьогоднішнє рішення про одночасне скасування більше 360 регуляцій і обмежень, Прем'єр-міністр зазначив, що якби уряд почав з кожним погоджувати норму, то таке скасування регуляцій ніколи б не відбулося.

Він навів приклад ухвалення Урядом рішення про дерегуляцію на ринку ліків та встановлення справедливих цін. "Це жахливо. Це детектив. При тому, що тисне Прем'єр, в уряду є політична воля приймати рішення, якийсь директор департаменту, заступник директора департаменту починає з нами "водити хороводи", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-