Генпрокуратура знайшла сімох нардепів-сумісників

Генпрокуратура знайшла сімох нардепів-сумісників

Укрінформ
Генпрокуратура виявила факти порушень народними депутатами України обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України за результатами співставлення відомостей, зазначених в е-деклараціях, з інформацією, розміщеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановлено, що 7 народних депутатів України порушили обмеження, передбачені ст. 25 закону України "Про запобігання корупції", щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що незважаючи на набуття депутатських повноважень, ці особи продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю, входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств, організацій, що мають на меті одержання прибутку: "При цьому одним із цих народних депутатів України навіть у е-декларації відображено дохід від зайняття такою діяльністю".

У ГПУ наголосили, що невиконання зазначених обмежень є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, і має наслідком адміністративну відповідальність, передбачену ч. 1 та 2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У Генпрокуратурі також зазначили, що зібрані матеріали скеровано до Національного агентства з питань запобігання корупції для вжиття заходів відповідно до закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-