Генсек НАТО підтвердив зацікавленість у тіснішій співпраці з Україною - Фріз

Генсек НАТО підтвердив зацікавленість у тіснішій співпраці з Україною - Фріз

Укрінформ
Парламентська Асамблея НАТО визнала, що агресивна політика Росії є спільним безпековим викликом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала  голова парламентської делегації у ПА НАТО народний депутат Ірина Фріз. 

"Російська агресія розпочалася після Революції Гідності, коли український народ захистив своє європейське майбутнє та цінностні пріоритети. Ми цінуємо та вдячні Альянсу за ту політичну та військово-технічну підтримку, яку він надає Україні з перших днів агресії. За останні два дні засідання Парламентської Асамблеї чітко визначено, що агресивна Росія - це спільний безпековий виклик", - зазначила вона.

Фріз повідомила, що сьогодні під час 62-ї сесії Парламентської Асамблеї НАТО відбувся виступ Генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга, після якого вона запитала Генсека про перспективи відносин з Україною. Питання стосувалося максимального партнерського залучення України як держави, що поки не є членом Альнсу, до оборонної політики та заходів НАТО на східному та південно-східному фланзі, зокрема Чорному морі, уточнила нардеп.

Відповідаючи на запитання, Столтенберг зазначив, що НАТО проводить політику підтримки України як на військово-технічному рівні, так і на політичному, підтримуючи територіальну цілісність та суверенітет держави. Зокрема, за його словами, Альянс надає практичну допомогу, створив трастові фонди з метою допомогти створити оборонні інституції, а також забезпечує підготовку Збройних сил України. Генсек НАТО підкреслив і ключові складові Мінського процесу: припинення вогню, відведення військ та озброєння, повний доступ представників ОБСЄ на окуповані території, а також - Росія має припинити підтримку сепаратистів.

"Пан Столтенберг підтвердив зацікавленість Альянсу у тіснішій співпраці з Україною", - зазначила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-