Парубій: Досвід ЗСУ може бути цікавим та корисним і для армій країн НАТО

Парубій: Досвід ЗСУ може бути цікавим та корисним і для армій країн НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що Україна буде членом НАТО згідно з рішенням Бухарестського саміту Альянса.

Про це він заявив під час зустрічі з головою Парламентської асамблеї НАТО Майклом Тернером у Стамбулі, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

"Рішення Бухарестського саміту НАТО має бути втілене у життя - Україна буде членом НАТО", - зазначив Парубій.

Голова Верховної Ради зазначив, що Україна повинна бачити і розуміти конкретні вимоги та часові рамки для набуття членства у НАТО. Він переконаний, що досвід, який мають Збройні сили України, теж може бути цікавим та корисним і для армій країн НАТО.

"Ми переконані, що воююча українська армія має досвід, який буде цікавий країнам НАТО. Зараз вона проходить випробування війною - вона гартується", - зазначив Парубій.

Голова ВР подякував Тернеру за підтримку України, яку демонструє Парламенська асамблея НАТО, зокрема, у своїх рішеннях щодо допомоги Збройним силам України, лікуванні та реабілітації українських воїнів - учасників АТО, у спільних військових навчаннях країн НАТО та України.

Він зазначив, що в Україні затверджена програма щодо приведення Збройних сил до стандартів НАТО до 2020-го року. "Цим активно займається і Президент України, і Верховна Рада. Це амбітна ціль, але я переконаний, що Збройні сили її реалізують", - підкреслив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-