На кордоні з Угорщиною з'явиться новий

На кордоні з Угорщиною з'явиться новий "перехід"

Укрінформ
У Берегівському районі Закарпаття побудують новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною «Дийда - Берегдароц».

Про це повідомляється на офіційному сайті Геннадія Москаля, голови Закарпатської ОДА.

«Головним підсумком візиту міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на Закарпаття стало рішення про будівництво нового пропускного пункту на угорсько-українському кордоні поблизу с.Дийда (Берегівський район). Саме через пункт «Дийда – Берегдароц» буде з’єднано угорський автобан М-3 і трасу «Чоп – Київ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що джерела фінансування будівництва української ділянки дороги до с.Дийда визначені – це кошти уряду Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди.

"Міністерство інфраструктури України отримало від уряду повноваження підписати договір на кредитну угоду в сумі 50 мільйонів євро. Цих коштів вистачить і на будівництво під’їзної дороги до с.Дийда, і на будівництво Берегівської об’їзної дороги", - зазначається в повідомленні.

Таким чином, практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлено через новий КПП.

Очікується, що остаточні рішення щодо будівництва нового транспортного коридору будуть прийняті наступного тижня під час офіційного візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Будапешта й переговорів із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-