Кравчук бачить «лише одну перспективу» вирішення конфлікту на Донбасі

Кравчук бачить «лише одну перспективу» вирішення конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Київ повинен знайти мирне вирішення конфлікту на сході України.

Про це Кравчук сказав під час виступу в аналітичному центрі «Атлантична рада» у Вашингтоні 18 листопада, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми дослухалися до наших народів і підписали Біловезьку угоду (про розпад СРСР – ред.), так чому лідери країн нині не можуть скористатися рішенням, на яке сподіваються їхні народи, які не хочуть війни?», – сказав Кравчук.

Екс-президент України також заявив, що Захід повинен підтримувати економічний тиск на Росію шляхом збереження санкцій, поки Кремль не припинить агресію щодо України. Водночас додав: «Ви не досягнете порядку в світі лише за допомогою санкцій».

«Попереду в нас є лише одна перспектива, і вона передбачає діалог та угоди. Інших перспектив не існує... Я переконаний, що Україна не має ніякого іншого шляху, аніж мир», – сказав Кравчук.

Тим часом, виступаючи на заході «Атлантичної ради», найближчий помічник покійного екс-президента Росії Бориса Єльцина Геннадій Бурбуліс заявив про неефективність жорсткої лінії Заходу щодо Росії в питанні гарантування миру в Україні. Він закликав до більш м'якого діалогу з Кремлем.

«Немає іншого шляху, крім консенсусу, але консенсус передбачає інше розуміння політики, іншу культуру відносин, а не керування принципом: «Я сильніший, а ви бідніші», – сказав Бурбуліс.

Станіслав Шушкевич, який в 1991 році був головою білоруського парламенту, заявив, що попри мирний розпад Радянського Союзу, не всі тодішні етнічні і територіальні суперечки зникли сьогодні.

«Цілий ряд символів старого Радянського Союзу були відроджені, тому що менталітет радянського народу зберігся», – заявив Шушкевич.

Як повідомлялося, за даними ООН, на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,6 тисячі людей, понад 22 тисячі були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-