Порошенко ветував закон про підтримку кінематографії

Порошенко ветував закон про підтримку кінематографії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко ветував закон, що передбачає реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань з доходів операторів лотерей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Президент Петро Порошенко скористався правом вето і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Закон України "Про державну підтримку кінематографії в Україні", прийнятий Верховною Радою 22 вересня 2016 року", - сказано в ньому.

Президент наголошує на необхідності посилення державної підтримки кінематографії в Україні. Зазначається, що проектом державного бюджету на 2017 рік передбачено 500 млн гривень на розвиток українського кінематографу.

Глава держави вважає, що цей закон має низку позитивних норм, які сприятимуть створенню умов для розвитку кіновиробництва, впровадженню прозорих процедур здійснення фінансування проектів, закладуть підгрунтя для забезпечення прав інтелектуальної власності тощо.

У той же час Порошенко повернув його до парламенту з пропозиціями для доопрацювання з метою приведення його положень у відповідність з вимогами Конституції україни, Бюджетного кодексу, узгодження з нормами інших законодавчих актів.

Він вважає за доцільне доопрацювати запропонований законом механізм надання державної субвенції для повернення частини кваліфікованих витрат (рібейта), здійснених суб'єктом кінематографії при виробництві фільму, з урахуванням принципів, визначених бюджетним і податковим законодавством, виклавши його в окремому законі.

Глава держави сподівається, що Рада найближчим часом допрацює закон з урахуванням внесених пропозицій.

Зазначимо, що разом із законопроектом 3081-д на розгляд парламенту було внесено декілька законопроектів, які пропонували правки в Бюджетний і Податковий кодекси, щоб норми про рібейтах для іноземних продюсерів запрацювали (3238, 3239 і 3240).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-