Рада зробила перший крок до запровадження електронного квитка

Рада зробила перший крок до запровадження електронного квитка

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект 4121 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

За відповідне рішення проголосували 227 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом передбачається впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті й запровадження електронного квитка.

В проекті нормативно-правового акту визначаються поняття автоматизованої системи обліку й електронного квитка, повноваження на впровадження таких інновацій передаються органам місцевого самоврядування, які матимуть змогу самостійно визначати порядок функціонування системи електронних квитків у міському пасажирському транспорті.

Також законопроектом планується встановити обов'язкові забезпечення пільгових категорій населення, де запроваджено автоматизовану систему, відповідними електронними квитками. 

Автори документа переконані, що запровадження електронних квитків у міському пасажирському транспорті сприятиме ефективному плануванню маршрутів і графіків пасажирських перевезень, підвищенню економічних показників роботи транспортних підприємств та контролю оплати проїзду й прозорості розрахунків перевізників, у тому числі щодо відшкодування витрат на перевезення пільговиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-