«Самопоміч» не голосуватиме, доки не розглянуть недоторканність Новинського

«Самопоміч» не голосуватиме, доки не розглянуть недоторканність Новинського

Укрінформ
Парламентська фракція «Самопоміч» відмовляється від голосування у сесійній залі Верховної Ради України, поки депутати не розглянуть подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Про це заявив заступник голови фракції Єгор Соболєв на ранковому пленарному засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Самопоміч» не буде брати участь у голосуванні парламенту до того часу, поки не буде поставлено на голосування притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського», - сказав Соболєв.

Він нагадав, що нинішні депутати перед виборами обіцяли своїм виборцям скасувати недоторканність з усіх народних обранців і закликав колег по парламенту виконати свої обіцянки.

«Ми вважаємо, що як представники людей ми маємо в цій залі першими показувати, що ми починаємо з себе, що кругова порука між нинішнім і колишнім керівництвом держави буде розірвана, і тоді люди будуть довіряти цьому парламенту, а не все більше втрачати до нього довіру», - сказав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України 3 листопада внесла до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту на своєму засіданні 16 листопада взяв до розгляду це подання, однак звернувся до Генпрокуратури надати додаткові матеріали та пояснення для винесення остаточного рішення щодо подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-