Стало відомо, про що Обама говоритиме в Берліні

Стало відомо, про що Обама говоритиме в Берліні

Укрінформ
Президент США Барак Обама в п'ятницю в Берліні зустрінеться з лідерами Німеччини, Британії, Франції, Італії й Іспанії для того, щоб обговорити, в тому числі, питання передачі влади новій адміністрації Білого дому, а також спільну політику санкцій проти Росії.

Про це повідомило в четвер інформаційне агентство Reuters із посиланням одразу на кілька джерел.

"Європейські лідери і президент США Барак Обама в п'ятницю обговорять продовження санкцій проти Росії через її інтервенцію в Україну, а також можливі нові санкції через її бомбардування в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Зустріч у Берліні, організована федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель з лідерами США, Великобританії, Франції, Італії й Іспанії, відбудеться через тиждень після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Трамп заявляв, що шукатиме способів зближення з Росією, що викликає сумніви в Європі про майбутнє режиму санкцій, введеного Вашингтоном і Брюсселем у 2014 році через вторгнення РФ у східну частину України.

За словами одного з німецьких чиновників, впродовж найближчих тижнів планувалося узгодити продовження санкцій ЄС проти Росії, які завершують свою дію в кінці січня. На Заході існує побоювання, що Трамп може відстоювати іншу позицію в цьому питанні після того, як офіційно набуде повноважень 20 січня наступного року. Через це, європейські лідери прагнуть отримати роз'яснень від Обами, який уже мав розмову з Трампом минулого тижня в Білому домі.

"Ми зараз перебуваємо в критичній ситуації, - заявило джерело в німецькому уряді. - Нам необхідно запобігти ситуації, при якій ЄС продовжить санкції, а новий президент США скасує їх".

Після своєї зустрічі з Трампом, Обама намагався запевнити союзників США, що обраний президент буде продовжувати співпрацю з ключовими зарубіжними партнерами, в тому числі з НАТО.

Два дипломатичних джерела заявили, що на зустрічі в Берліні також буде обговорюватися тема Сирії.

"Європейська влада побоюються, що Росія використовує час перед інавгурацією Трампа, щоб почати нові наступальні операції в Сирії і Україні", - зазначає агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-