Ляшко попросив Президента захистити Шухевича

Ляшко попросив Президента захистити Шухевича

Укрінформ
Парламентська фракція Радикальної партії звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням надати державну охорону народному депутатові Юрію Шухевичу.

Про це лідер Радикальної партії Олег Ляшко сказав журналістам у кулуарах парламенту у вівторок після зустрічі з главою держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звернулися до Президента надати державну охорону Юрію Шухевичу. Ця охорона буде надана невідкладно, як тільки Юрій Романович відповідно до закону напише особисту заяву», - сказав Ляшко.

Він додав, що Шухевич має намір написати таку заяву вже ввечері.

Ляшко пояснив, що необхідність державної охорони для представника його фракції викликана загрозою його життю.

За його словами, на ранковому пленарному засіданні у вівторок голова Верховної Ради Андрій Парубій надав слово для виступу лідеру фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко, але вона відмовилася від нього. Замість неї на трибуну вийшов Юрій Шухевич з документами, що, як стверджує лідер Радикальної партії, підготовлені Віктором Медведчуком.

«Колеги з фракції «Батьківщина» вивели Шухевича на трибуну, щоб він зачитав підготовлений текст постанови про початок процедури імпічменту Порошенка. Щоб після цього вбити Шухевича і внаслідок цього дестабілізувати ситуацію. Такий план був», - підкреслив Ляшко. 

Він повідомив, що під час зустрічі з Президентом поставив умовою відсторонити Віктора Медведчука від переговорів у Мінську. За словами Ляшка, Президент «розмірковує» над цим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-