Політвʼязні комуністичних режимів закликали світ зупинити агресію Росії

Політвʼязні комуністичних режимів закликали світ зупинити агресію Росії

Фото
Укрінформ
У Львові відбувся ІІ Кримський форум колишніх політвʼязнів комуністичних режимів, представників національно-визвольних рухів  та правозахисників.

Як повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA, спільно вони підготували звернення до світової громадськості із закликом зупинити окупацію України. Документ буде переданий високопосадовцям із ЄС та в ООН.

"Незасуджені злочини комунізму стали зернами нового чекістського режиму в Росії, який зруйнував цивілізаційні перспективи російського народу і розхитує увесь світовий лад. На совісті цього режиму – війна в Грузії, анексія Криму, війна на сході України, погрози на адресу країн Прибалтики, атомний шантаж усього світу, злочинні бомбардування мирних мешканців Сирії. Цей перелік злодіянь неминуче буде продовжено, якщо згаданий режим не зупинити", - йдеться у Зверненні.

"Останнім часом силу підривних акцій та інформаційної війни відчули на собі також країни демократичного Заходу, - зазначають автори документа. - Рівень їхньої наївної довірливості й нездатності розрізняти правду і брехню стає дедалі небезпечнішим. Як наслідок, прийняті ними рішення часто неефективні, а іноді й помилкові. Небажання політиків Заходу подивитись правді в очі, яке вони виправдовують небажанням втягнутися в нову холодну війну, тільки прискорює сповзання у кризу".

Колишні політв'язні та правозахисники рішуче застерігають уряди й народи демократичних країн від нових ілюзорних спроб «умиротворення агресора».

"Шукати середнє арифметичне між добром і злом означає – потурати злу", - застерігають вони.

Документ підписали 78 колишніх політичних в’язнів комуністичних режимів, правозахисників і інші учасників ІІ Кримського Форуму у Львові, серед яких Юрій Шухевич, Сергій Ковальов, Адам Міхник, Євген Захаров, Йосиф Зісельс, Василь Овсієнко, Мирослав Маринович, Тетяна Боннер, Рефат Чубаров, Олесь Шевченко та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-