Екс-заступнику голови Електроважмашу призначили заставу у 2 мільйони

Екс-заступнику голови Електроважмашу призначили заставу у 2 мільйони

Укрінформ
Солом’янський районний суд Києва обрав екс-заступнику директора Державного підприємства «Завод «Електроважмаш» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У відомстві зазначили, що при цьому, розмір збитків, заподіяних державному підприємству кримінальним правопорушенням, у якому його підозрюють (ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України – «Зловживання службовою особою службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки») становить 37,2 млн грн.

«Сума застави, яку обрав суд, не відповідає обсягу заподіяної шкоди та, оскільки підозрюваний веде розкішний спосіб життя і має у розпорядженні чимало рухомого та нерухомого майна, не досягає мети застосування запобіжного заходу, визначеної Кримінальним процесуальним кодексом України (ч.1 ст.177)», - йдеться у повідомленні.

НАБУ сподівається, що САП у межах своїх повноважень використає всі надані законодавством можливості для апеляційного оскарження розміру застави та захисту інтересів держави.

Нагадуємо, 8 листопада у Харкові детективи НАБУ затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-