“Самопоміч” додатково отримає майже 20 мільйонів держфінансу

“Самопоміч” додатково отримає майже 20 мільйонів держфінансу

Укрінформ
Партія "Самопоміч" додатково отримає понад 19,5 мільйонів гривень державного фінансування.

Таке рішення ухвалено сьогодні на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Політична партія “Об’єднання “Самопоміч” додатково отримає 19 551 615 гривень державного фінансування її статутної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у НАЗК, згідно з пунктом 1 частини першої статті 175 Закону України “Про політичні партії в Україні” сума в розмірі 10 відсотків щорічного обсягу державного фінансування статутної діяльності політичних партій розподіляється порівну між партіями, які отримали право на таке фінансування. Проте - за умови, що за результатами останніх позачергових парламентських виборів кількість представників однієї статі серед обраних від партії народних депутатів не перевищує двох третин від їх загальної кількості.

Відповідно до протоколу Центральної виборчої комісії “Про результати виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі 26 жовтня 2014 року» серед обраних від політичних партій народних депутатів України, які набули своїх повноважень, у політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” із 32 обраних народних депутатів 21 однієї статі, що не перевищує двох третин від загальної кількості. У решти політичних партій, представлених в парламенті, цей показник не витримується, наголосили у НАЗК.

Нагадаємо, раніше політична партія “Об’єднання “Самопоміч” вже отримала 24 млн 931 тис. 300 грн державного фінансування її статутної діяльності, що становить 50% від встановленого обсягу щорічного фінансування у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-