Аваков хоче більшу відповідальність для

Аваков хоче більшу відповідальність для "кривдників" інвалідів на парковці

Укрінформ
МВС разом з активістами ініціюють внесення змін до законопроекту щодо захисту прав людей з обмеженими можливостями як учасників дорожнього руху.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися, щоб обговорити результати роботи, а саме - ми розробили законопроект, який посилює відповідальність за зайняття місць на парковці для людей з обмеженими можливостями", - заявив Аваков.

У свою чергу уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич наголосив, що в Україні зовсім не виконується Конвенція ООН з прав інвалідів, і цю ситуацію необхідно докорінно змінювати.

"Паркомісця для людей з інвалідністю є, але їх займають люди на дорогих машинах. Зі Сходу повертаються хлопці, які нас захистили. А вони не можуть поставити свої машини. У законодавстві України немає відповідальності за таку поведінку", - сказав Сушкевич.

Він назвав основні зміни, передбачені проектом закону. Зокрема, згідно з документом право на безоплатну зупинку мають особи, які перевозять особу з інвалідністю. У разі, коли паркомісця не позначені, спеціальним місцем вважатиметься те, яке обрав кермувальник. Крім того, у законопроекті вперше виписано право особи з інвалідністю на складення протоколу за порушення її прав. Передбачено також дозвіл на евакуацію автомобіля, який незаконно зайняв паркомісце для інваліда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-