Україна має відновити статус морської держави - Гройсман

Україна має відновити статус морської держави - Гройсман

Фото, відео
Укрінформ
Зміна системи управління державними підприємствами морської галузі дозволить відновити статус України як морської держави, що має потужний національний флот.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із курсантами та професорсько-викладацьким складом Херсонської державної морської академії, повідомляє Урядовий портал.

"Ми - морська держава. Але багато втратили. Наше завдання сьогодні - відродити, у тому числі, і наш статус морської держави. Це не один рік, завтра це не відбудеться, але якщо ми чітко розуміємо наші завдання і пріоритети, я глибоко переконаний у тому, що ми будемо сильною, міцною, морською державою", - сказав Гройсман.

За його словами, Україна втратила позиції у морській сфері, зокрема через неефективне управління підприємств галузі. Говорячи про перспективи розвитку національного торгового флоту України, Прем'єр зауважив, що необхідно зокрема змінювати систему управління державними підприємствами.

У цьому контексті він нагадав, що учора уряд прийняв рішення, що дозволять "приводити в управління державними компаніями професійних людей, які можуть виводити з кризи, у тому числі, і підприємства морської галузі", а також запроваджувати наглядові ради.

Крім того, підприємства, що не мають стратегічного значення, мають бути приватизовані. "Нехай приходять кращі, придбають українські компанії і виводять на світові ринки", - зауважив Гройсман.

Україна займає 6 місце у світі за кількістю моряків, які працюють на глобальному ринку. "Потреба (на моряків) є, і не мати свого флоту - це неприпустимо", - наголосив Прем'єр.

У Херсонській державній морській академії Прем'єр-міністр ознайомився із сучасними формами навчання. Так, він оглянув лабораторію-тренажер по роботі з великоваговими вантажами Heavy Lift Simulator, навчально-тренажерний комплекс з відпрацюванню навичок безпеки на воді та боротьбі з пожежею, а також навчально-тренажерний комплекс "Віртуально-реальне судно морської індустрії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-