Кандидатів до Верховного суду перевірятиме НАБУ

Кандидатів до Верховного суду перевірятиме НАБУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро долучиться до процедури відбору суддів до нового Верховного суду, зокрема оцінюватиме претендентів на наявність корупційних ризиків.

Таких домовленостей досягнули директор НАБУ Артем Ситник та голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККСУ) Сергій Козьяков, повідомляє прес-служба антикорупційного органу.

«НАБУ як правоохоронний орган, який виконує також аналітичну функцію, братиме активну участь в процесі формування Верховного суду України. Ми підписали Меморандум з Вищою кваліфікаційною комісією суддів, тож будемо використовувати свої можливості для того, щоб максимально вивчити кандидатів і не допустити проникнення у нову судову владу людей з корупційними ризиками», - зазначив директор Бюро.

Нагадаємо, що 7 листопада ВККСУ оголосила конкурс на заміщення 120 посад суддів у новому Верховному суді, з них 30 посад - у Касаційному адміністративному суді, 30 - у Касаційному господарському суді, 30 - у Касаційному кримінальному суді і ще 30 - у Касаційному цивільному суді.

Відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня 2016 року, вищим судом України має стати створений заново Верховний суд у складі не більше ніж 200 суддів. Натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ ліквідуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-